Je kan inschrijven!

VakantieKiloloop

MTK zal het seizoen openen met een wedstrijdloop, de Vakantiekiloloop (op 31 augustus, 20:00 uur). Het is een loop over 5 kilometer. Start en finish is in de omgeving van ons eigen clubhuis aan de Groenendaal. Daar is ook de na-inschrijving en het ophalen van startnummers.

Traditiegetrouw heeft de wedstrijdcommissie een mooi parcours uit de hoge hoed getoverd, de innerlijke mens wordt niet vergeten, Coos zal weer de nodige en onnodige grappen door de microfoon schallen en na afloop is er voor iedereen een medaille en een drankje.

We kunnen terecht voor een drankje na afloop en ook de kleedkamers en douches zullen beschikbaar zijn. Kosten van deelname bedragen EUR 5,--. Leden ontvangen een korting bij voorinschrijving, kosten zijn dan EUR 3,-- Deelname is mogelijk vanaf 12 jaar.

Om vertragingen te voorkomen vragen we je om gebruik te maken van de voorinschrijving, het inschrijfgeld wordt dan via automatische incasso geïnd. Voorinschrijvers ontvangen de uitslag per email. Voorinschrijvers worden ook in de uitslag per leeftijdscategorie meegenomen.Voorinschrijven heeft dus zowel voor jou als voor ons voordelen.

Inschrijving staat open voor zowel leden als niet-leden. De route kan je hier bekijken. Inschrijving controleren? Klik hier.

Ronda2 Maluku

De Stichting UMAM en de Stichting Samen zamelen geld in voor een nieuwe Molukse kerk. Zij willen op 7 oktober een 5 en 10 kilometer hardloopwedstrijd organiseren, alsmede een 1 (6-8 jaar) en 2 (9-12 jaar) kilometerloop voor kinderen. Kinderlopen beginnen om 15 uur, senioren om 16 uur. De bedoeling is dat kinderen zich laten sponsoren. Voor de volwassenen staat na afloop een Molukse maaltijd klaar. Het inschrijfgeld bedraagt EUR 15, dat is inclusief de maaltijd. Start-Finish is bij het Stichtingsgebouw en de kleedruimte van de Sporthal aan de Groenendaal zal worden gebruikt.

Om vertragingen te voorkomen vragen we gebruik te maken van de voorinschrijving, hierbij maken we, voor de volwassenen, gebruik van automatische incasso.

Kosten volwassenen: EUR 15,--. (incl maaltijd)

Inschrijving loopt via av MTK

Krimpen Urban Trail

Lopen waar je normaal niet komt Trap op, trap af. Er is geen beweging waarmee zo veel calorieën worden verbrand. Dat is heel mooi. Maar het is niet de reden om zaterdag 11 november vrij te houden, als je een flink aantal trappen op kan. Of eigenlijk op mag! De trappen die je beklimmen mag zijn niet zomaar trappen. Het zijn trappen die je tijdens je wekelijkse hardlooprondje niet aandoet. In het ene geval omdat je er helemaal niet aan denkt die trap voor je krachttraining te gebruiken, in het andere geval omdat ze meestal niet toegankelijk zijn. Ter gelegenheid van het jubileum, organiseert MTK een bijzondere activiteit. Nadrukkelijk geen wedstrijd maar een hardloopevenement dat tegelijk uitdagend en laagdrempelig is. Snelheid is deze dag geen doel, dus iedereen kan meedoen. Neem vooral je camera of telefoon mee om vast te leggen waar je voorbij komt. MTK krijg haar eigen urban trail! Op het moment wordt hard gewerkt aan een uitdagend maar vooral leuk parcours; hardlopen op plaatsen waar je normaal niet komt. Op 11 november zullen de deelnemers worden verrast. Toch zal de komende weken en maanden af en toe een tipje van de sluier worden opgelicht. Hierbij een eerste: naast een flink aantal trappen van de Vijverflat, zullen de lopers bij hun rondje dwars de brandweerkazerne gaan.

Om vertragingen te voorkomen vragen we je om gebruik te maken van de voorinschrijving

Beginnersclinic

We zijn van plan om in het nieuwe seizoen weer een clinic te starten. Ken je mensen die willen starten? Zij kunnen zich nu inschrijven. Voor de snelle beslissers, tot 16 juli, een gratis jubileumshirt.

Oproepje

Dat de vakantie is begonnen kunnen we goed merken aan de opkomst. Uiteraard wensen we je een hele prettige vakantie. Nog niet op vakantie? Kom dan dinsdag 18 juli naar de training. Erwin doet dan de laatste beoordelingstraining (deze was eerder gepland maar kon door omstandigheden niet doorgaan) We hebben daar minimaal 12 lopers voor nodig.


Beginnersclinic

In september start er weer een nieuwe beginnersclinic. Tijdens de beginnersclinic maak je kennis met de vele facetten van het hardlopen. De training gaat uit van de beginnende hardloper met geen of weinig hardloopervaring.

De trainingsopbouw gaat geleidelijk aan. We beginnen met kleine stukjes hardlopen afgewisseld met stukjes wandelen. Geleidelijk aan wordt het aandeel hardlopen groter en gaan we minder wandelen. Na 13 weken ben je in staat 5 km achtereen hard te lopen.

Je kan je voorbereiden door in de weken voordat de training van start gaat te beginnen met 2x per week te gaan wandelen. Begin met 20 minuten stevig wandelen en probeer elke week een kwartier langer te wandelen. Zo bouw je ongemerkt al een aardige basisconditie op en zal het hardlopen tijdens de training makkelijker gaan.

De training is vooral praktijkgericht maar er zal ook theoretische informatie verstrekt worden. Belangrijke aandachtspunten daarbij zijn looptechniek, warming-up/cooling down, blessurepreventie, aanschaf van schoeisel/loopkleding enz.

De training wordt gegeven door gediplomeerde trainers en er wordt getraind aan de hand van een trainingsschema, de trainer zal dit tijdens de training nader toelichten.

Na deze clinic kan bij av-mtk doorgetraind worden in een van de hardloopgroepen.

Kosten van de clinic bedragen EUR 75,--.

Inbegrepen in dit bedrag:

Voorafgaand aan de clinic wordt een informatie-avond gehouden. Op deze avond vertellen we je alles over schoenen, kleding enz.

Omdat av MTK 20 jaar bestaat ontvang je bij inschrijving voor 16 juli het speciale jubileumshirt!

Meer info via het contactformulier of direct inschrijven.


Welkom

Ooit begonnen als een groepje ongebonden hardlopers die wel eens de marathon van Rotterdam wilden lopen, is MTK uitgegroeid tot een van de grotere sportverenigingen van Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren heeft het ledental zich gestabiliseerd op zo'n 300 volwassen sporters. Elke week hebben zij de gelegenheid om onder deskundige begeleiding te trainen. Op dinsdag- en donderdagavond zijn er om 20.00 uur trainingen vanaf het complex van handbalvereniging De Treffers aan de Groenendaal 7. Daarnaast zijn er op maandagavond en zaterdagochtend leden die voor hun training vertrekken vanaf winkelcentrum De Brink.

MTK heeft geen atletiekaccommodatie en richt zich derhalve op de wegatletiek. Het is echter niet zo dat alle leden zich op een marathon voorbereiden. Jaarlijks mogen heel wat beginnende lopers als lid begroet worden en veel leden vinden een afstand van 10 km meer dan voldoende.

bostraining


Twitter