Marathon Rotterdam

 

2018-01-12 10:48:14

Krachttraining woensdag 24 januari 2018

As woensdag is er weer een krachttraining specifiek voor de marathonlopers (B/C/D).

Verzamelen 19:30 bij de Treffers. Vergeet geen handdoek mee te nemen......

Tot woensdag.

Rob

2018-01-22 16:51:22

Dmarathoners: 28 januari - Gouda - 1E DERTIGER

Vroeger was er een traditie om naar Gouda te schaatsen en daar een pijp te kopen. Het was nog een hele kunst om dit ongebroken thuis te brengen. Sinds het roken in de ban is zijn er ook geen winters meer.

Als alternatief gaan we zondag lopend naar Gouda (en terug). Net zoals de schaatsers gaan we een flink aantal kilometers door de open polders. Laten we hopen dat de wind meevalt. Voor deze eerste dertiger halen we ook weer een oude bekende van stal: de Gallowaymethode. Hierbij wisselen we loopsessies af met korte stukjes stevig wandelen. Voordeel is dat je "hardloopspieren" even de tijd krijgen om te recupereren. Een nog groter voordeel is dat tijdens de wandelsessies je lichaam de adaptaties al kan uitvoeren. Hierdoor raak je minder vermoeid en is de kans op blessures kleiner.

Je kan de route hier bekijken.

Tot zondag!

Marien

2018-01-22 12:21:12

Beste B en C Lopers,

De route van 21 km ging jullie goed af, netjes op tempo gelopen en daar waar nodig de minder snelle lopers opgehaald.

Aankomende zondag zal de route gezamelijk worden gelopen in een tempo van 6.15 min/km gemiddeld.

Neem voldoende drinken en eventueel eten mee voor onderweg, elke 5 km wordt dit weer neergezet voor jullie.

De route is als volgt: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2110461

Voor de overige B en C lopers (we hebben jullie er graag bij) is er de mogelijkheid om een kortere route te lopen door eerder van de IJsseldijk af te slaan richting 's Gravenweg om vervolgens de route te vervolgen.

Komende week natuurlijk ook de trainingen volgen en eventueel extra op maandag, woensdag 19.30 uur krachttraining van Rob en vrijdag zelf trainen.

You can beat the 42K of Rotterdam!

Jos, Rob, Kees, Sandra en Vincent

P.s. mocht je jezelf nog niet hebben opgegeven voor de Afterparty doe dit dan tijdig, want het aantal is beperkt en vol is vol!

2018-01-22 12:22:56

5 tot 50 van Krimpen

De tweede editie van de 5 tot 50 van Krimpen staat gepland voor 18 maart 2018. Dit unieke evenement is geschikt voor elke loper. Of je het nu leuk vindt om 5 kilometer te lopen of 50, er is voor ieder wat wils. Dit opwindende evenement biedt wedstrijden in elk van de volgende afstanden:

5km | 10km | 15km | 20km | 25km | 30km | 35km | 40km | 45km | 50km

De 5 tot 50 van Krimpen zal voor iedere loper interessant zijn. Atleten die bijvoorbeeld voor de Rotterdam Marathon trainen kunnen dit evenement gebruiken als duurloop onder wedstrijdcondities. 

Dit is een Marathon en Ultracup evenement zodat lopers punten kunnen vergaren in de M&UCup. Om deze punten te vergaren moet men wel de 45km of 50km lopen.

Leeftijdslimiet

Er gelden leeftijdslimieten: De 5 kilometer is vanaf 12 jaar, de 10 km vanaf 16 jaar en vanaf 20 km 18 jaar.

Kidsrun is 2 km. (info volgt later)

Programma

Sponsors

De loop wordt gesponsord door Fluiconnecto en DixHC/Timemyrace.

Inschrijven

Om vertragingen te voorkomen vragen we om zoveel mogelijk gebruik te maken van de voorinschrijving hierbij maken we gebruik van automatische incasso. Voorinschrijvers ontvangen de uitslag per email en worden in de uitslag per leeftijdscategorie meegenomen.

Klik hier voor het inschrijfformulier.    

Inschrijven voor de kidsrun volgt later.

Ophalen startnummers, kleedgelegenheid

Ophalen startnummers, na-inschrijving: zijn bij MyHealthClub aan de Krimpenerbosweg. De start-finish plaats is ter hoogte van de Big Bear aan de Krimpenerbosweg.

Er is gelegenheid om te verkleden en te douchen, spullen blijven (onbewaakt) achter. 

Tijdregistratie

We maken gebruik van electronische tijdregistratie. Bij je startnummer zit een hardplastic tag. Deze tag moet je met de bijgeleverde tiewrap aan je schoen bevestigen. Na afloop de tag weer inleveren. 

English version

Parcours

Het parcours is een rondje van 5 kilometer. Je passeert hierbij telkens de finishmat. Na elke ronde kan besluiten te stoppen of nog één of meer rondes te lopen. 

Controle inschrijving

Klik hier als je je inschrijving wilt controleren.

Uitslagen

2017

 

2018-01-19 10:50:50

Welkom

Ooit begonnen als een groepje ongebonden hardlopers die wel eens de marathon van Rotterdam wilden lopen, is MTK uitgegroeid tot een van de grotere sportverenigingen van Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren heeft het ledental zich gestabiliseerd op zo'n 350 volwassen sporters. Elke week hebben zij de gelegenheid om onder deskundige begeleiding te trainen. Op dinsdag- en donderdagavond zijn er om 20.00 uur trainingen vanaf het complex van handbalvereniging De Treffers aan de Groenendaal 7. Daarnaast zijn er op maandagavond en zaterdagochtend leden die voor hun training vertrekken vanaf winkelcentrum De Brink.

MTK heeft geen atletiekaccommodatie en richt zich derhalve op de wegatletiek. Het is echter niet zo dat alle leden zich op een marathon voorbereiden. Jaarlijks mogen heel wat beginnende lopers als lid begroet worden en veel leden vinden een afstand van 10 km meer dan voldoende.

bostraining

2018-01-18 15:05:51

Twitter